Vanskelig å velge kledning ? Vi hjelper deg litt på vei!

Det finnes en rekke spennende byggestiler, som kler ulike typer kledninger.
Moderne, klassiske eller tradisjonelle bygninger – hva slags kledning bør du egentlig velge? Vi gir deg våre tips!

Stort utvalg av profiler å velge blant

Utvalget av profiler er stort, og det kan være vanskelig å velge. Spesielt vanskelig er det å se for seg hvordan kledningen blir når den kommer på veggen.

Vi ønsker å gjøre det enklere for våre kunder. Derfor har vi delt inn i tre ulike byggestiler; Moderne Minimalisme, Klassisk Eleganse og Norske Tradisjoner. Innenfor hver stil gir vi deg vår anbefaling på egnede tresorter, og hvordan de kan behandles. Vi har også plukket ut de profilene vi mener passer stilens arkitektur ekstra godt. I tillegg får du Jotun sine tips til hvilke farger som passer stilen, både til fasade, detaljer, grunnmur og terrasse.

Vi har blant markedets største utvalg av profiler. Ta en kikk på alle våre profiler, uavhengig av stil.

Moderne Minimalisme

Denne type arkitektur kjennetegnes av rene og stramme linjer, slette flater og et minimalistisk uttrykk. Byggene er gjerne kasseformet med store vindus- og veggflater og flatt tak. Det er som regel lite detaljer som gesimser, takutstikk eller vindusbelistning. Har du et funkishus, en moderne hytte eller et bygg som passer beskrivelsen? Se våre anbefalinger på kledningstype og behandling du bør velge.

Klassisk Eleganse

Vakre detaljer, herskapelig, klassisk og elegant. I denne stilen finner du sveitservillaer, bygg i rokokkostilen og andre herskapelig bygninger. Dette er bygg med mye staffasje, detaljer og utskjæringer. Stilen er elegant, lun, vakker – og ekstravagant. Se anbefalinger til profiler og farger.

Norske Tradisjoner

Det finnes en rekke norske tradisjonsrike byggestiler. Sørlandshus, 70- og 80-tallshus, 2- og 4-mannsboliger, rekkehus eller typiske nøkkelferdige byggefelt-hus. Våre anbefalte kledningsprofiler passer mange typer tradisjonsrike bygg.

FOTO: JOTUN 2746 Mørk rubin

Lek deg med stiler!

Stadig flere kombinerer ulike byggestiler. Et moderne påbygg på et klassisk, gammelt hus gir bygget et lekent særpreg. Ønsker du å ta igjen noe av det moderne i den gamle delen av  bygget, kan du for eksempel sette inn moderne vinduer. På den måten får bygget ditt et helt unikt uttrykk.

Moderne Minimalisme
Moderne Minimalisme
Moderne Minimalisme
Klassisk Eleganse
Klassisk Eleganse
Norske Tradisjoner
Norske Tradisjoner