Vakre og lune hyttepanel

Hytte + innvendig panel = sant! På en fjellhytte er varme, kos og lunhet viktige faktorer – helt i tråd med panelets egenskaper. Velg riktig panel og skap den deilige atmosfæren du ønsker deg!

Vær oppmerksom på hyttekulden

Panel er meget godt egnet for klimaet i fjellheimen, der det er stor variasjon i temperaturer og fukt. Panelet lever og tilpasser seg klimaet i rommet. Det er likevel viktig å ta hensyn til de store temperaturforskjellene når du monterer, fordi disse kan gi bevegelse i panelet. Det vil si at du bør sørge for at det er litt avstand mellom panel og gulv/tak, slik at du gir panelet rom til å bevege seg.

Paneler for lun hyttestemning

Hytta på fjellet er gjerne et sted hvor vi tilbringer mye tid innendørs. Noen bruker hyttene sine året rundt, mens andre bruker hytta mest på vinterstid – når dagene er korte og kalde. Det innbyr til mye innetid. Deilige, lange kvelder og kvalitetstid med de nærmeste. Der interiøret skal bidra til å underbygge den gode hyttestemningen, og her er enkelte panel helt uslåelige!

Lun Lounge panel

Våre dunkle, varme og vakre Lun Lounge paneler er perfekte for den varme og lune hyttestemningen. Sprekkpanel Saltbrun børstet er et eksempel på hvordan et panel kan sette stemningen for et helt rom. Den børstede behandlingen gir panelet en ru og grov overflate, og et varmt, dempet uttrykk. Panelet har et «tyngre» uttrykk enn Sprekkpanel Saltbrun som er et tilsvarende panel, men med glatt overflate. Mer om Sprekkpanel Saltbrun børstet får du her.

Sprekkpanel Saltgrå  eller Glattpanel Saltgrå er også vakre hyttepanel, med mye liv og struktur i panelet. Forskjellen mellom disse to er sprekken i skjøten. Sprekkpanelet har en sprekk som skaper en skyggevirkning og mer liv, mens glattpanelet kun har en liten sprekk – som gir et roligere uttrykk.

Sprekkpanel Shabby og Glattpanel Shabby  er dunkle og rolige paneler, som tross sitt dempede uttrykk, har litt liv i form av kvist. Lekre paneler for deg som ønsker et mørkere hyttepanel og en dunkel, dempet stemning.

Naturlige paneler for lys og varme

I Nordisk Natur  kategorien er det også flere vakre panel som egner seg godt for hytta. Med sitt naturlige, lyse og lette preg er Nordisk Natur paneler inspirert av naturen rundt oss.

Pernillepanel Saltgrå er kanskje det mest solgte panelet her i landet, og et veldig fint hyttepanel. Panelet har et slett parti mellom panelene, som gir en skyggevirkning – og mye liv.

Ønsker du et lysere og lettere uttrykk, er Sprekkpanel Hvit Lasyr et delikat panel. Tross den lyse fargen, har panelet et varmt uttrykk, der treverkets naturlige struktur skinner gjennom.

Hva slags farger og behandling bør du velge?

Ønsker du andre farger enn det du finner i vårt standardsortiment. Kan du kjøpe et ubehandlet panel som du beiser selv, eller bestiller fabrikkmalt. Det betyr at vi beiser det i fargen du ønsker deg. Les mer om skreddersydde løsninger her.

Farger er en smakssak, men vi ser at panel på hytter gjerne beises i naturlige farger. Det finnes et hav av vakre naturfarger i beis, så utfordringen kan ofte være å bestemme seg!

Mørke versus lyse farger

Mørke farger gjør ofte romfølelsen lunere, men mindre. Har du en hytte med små flater, vil mørke vegger gjøre at rommet virker enda mindre. Velger du derimot lysere farger, vil rommet oppleves større. Det finnes mange lyse, men varme beisfarger, som både gir rommet et luftig uttrykk og varme.

For hytter med store rom, hvor det både er store flater og høyt under taket, vil mørke farger kunne tilføre rommet en lunhet i større grad enn lyse farger.

Før du velger, ta en vurdering på hva du ønsker å tilføre rommet. Ønsker du å gjøre det mindre og lunere, er mørke farger en god løsning. Ønsker du derimot å gjøre rommet større, bør du vurdere lyse farger.

Valg av belistning

Ønsker du et rolig helhetsinntrykk, bør belistningen harmonere og være i samme stil som panelet. Ønsker du et mer lekent og kreativt uttrykk, kan du for eksempel bruke ulike lister i tak og mot gulv.

Smale versus brede lister

Har du en hytte med store rom, er det lekkert med brede lister. Er rommene små, er smale lister et bedre alternativ. Smale lister gjøre at rommet virker større, mens brede lister gjør det mindre.

Fargevalg

Velges du panel og detaljer i samme farger, vil du få et fint helhetsinntrykk. Vegg og tak vil gå i ett, og rommet oppleves større. Er rommene små, er dette ofte en god løsning.

Ønsker du å fremheve rommets inndelinger, kan du velge lister i andre farger enn veggen. Det rammer inn og markerer de ulike flatene. Malte hvite lister kan for eksempel være utrolig lekkert mot beisede vegger.  Spesielt i store rom, eller rom hvor det er høyt under taket, kan det være fint å «brekke opp» rommet med detaljer i andre farger enn veggen.

Stående eller liggende panel?

I mange hytter er det gjerne lavt under taket, og da vil et stående panel gi illusjon av høyere takhøyde. Samtidig som rommet vil virke mer luftig. Det er også mange hytter som er bygget i høyden, med for eksempel en hems i stuen. Et liggende panel vil i slike tilfeller gjøre rommet bredere/ lengre, og det taket vil oppleves lavere. Et liggende panel skaper da en lunere romfølelse.

Igjen, dette dreier seg om smak og behag, og ønsket uttrykk. Retningen bør velges ut ifra hvordan du ønsker at rommet skal oppleves.

Hytta på fjellet er gjerne dit man søker når det er tid for ferie og avslapning. Velg et panel som gir deg akkurat den stemningen du ønsker å skape på ditt drømmested.