Trendalarm – panelet er tilbake! Finn din stil med Stjernepanel

De to siste tiårene har glatte vegger og gipsplater dominert nordiske vegger. Nå ser vi derimot en endring i trendbildet. Treverket er tilbake for fullt, hos alle generasjoner – også den yngre garde. Personlig, unikt og ekte. Treverkets egenskaper er igjen i fokus.

Treverket tilbake i norske hjem

Interiørarkitekt Lene Marie Weum Knudsen i Into Design Interiørarkitekter mener at panelet har kommet for å bli. – Panelet er tilbake for fullt, og vi ser bare mer og mer av det. Det er slutt på at folk assosierer panel med gamle gulnede furuvegger, forteller Weum Knudsen. Både produktutvikling i bransjen og folks ønske om mer taktile overflater, er årsaker til at panel er tilbake i de norske hjem.

I Hasås har vi merket en økt etterspørsel etter panel. – Vi ser at stadig flere velger panel på veggene. – Jeg tror det handler mye om alle valgmulighetene panelet gir når det gjelder overflater, strukturer, behandlinger og farger, sier Elin Hasås Pettersen, markedssjef i Hasås.

Med Stjernepanel er det enklere å finne din stil

Vi opplever at mange av kundene våre synes det er vanskelig å velge og se for seg hvilket uttrykk panelet vil gi. Derfor har vi laget et nytt interiørkonsept med våre panel, som vi har kalt Stjernepanel. Her vi valgt ut en del paneler, plassert dem i fire ulike stilkategorier; Rått og Røft, Nordisk Natur, Evig Eleganse og Lun Lounge.

Rått og Røft
Rått og Røft panelene er upolerte, naturlige og røffe. Grove dimensjoner og kanter, og uhøvlede og ru overflater gir et røft og rustikt uttrykk. Stilen har røtter i det urbane, i fabrikker, industri og verksted.

Evig Eleganse
Trender kommer og går, og smaken vår forandrer seg med tiden. Panelene har glatte og rene overflater. De er tidløse, klassiske, smakfulle, rolige og vakre – og kan leve med deg i lang tid. Panelene er en perfekt ramme for et hvert interiør og en hver stil.

Nordisk Natur
Stilen er naturlig, lys, lett og vakker – inspirert av naturen rundt oss. Panelene er lyse, og malt eller beiset i naturlige og sarte farger. Treverkets struktur og naturlighet skinner gjerne igjennom.

Lun Lounge
Loungestilen er dunkle, stillferdig, sofistikert og behagelig. Varme farger, myke linjer og lun stemning preger stilen. Stilen har et stort spenn, fra det eksklusive og elegante, til det lune og mer naturlige – som vi gjerne ser i hytter.

Lag din egen stjernestil
Stjernepanel har noen utvalgte stiler, men det er selvfølgelig mulig å skape din helt egen stjernestil. La deg inspirere av stilene, finn et panel du liker – og kanskje kan du skape din helt særegne stil. Vi kan lage akkurat det panelet du ønsker deg, både når det gjelder profil, farge og behandling. Så her har du alle muligheter til å skape akkurat den romfølelsen du er ute etter.

Treverk demper lyd

Betong, flis og gips i kombinasjon med panel, blir mer og mer vanlig i dagens interiørbilde. – Treverkets naturlighet tilfører varme i rom med mye kalde og tunge materialer, sier Weum Knudsen. Hun forteller videre at treverk også har en praktisk funksjon. – Jeg ser ofte akustiske utfordringer i nyere boliger, spesielt funkishus. Der har spiler på vegg eller himling blitt veldig populært. Spiler både demper lyden og ser bra ut, forteller interiørarkitekten.

Yngre garde tar også panel i bruk

Trenden ses i aldersgrupper, også hos den yngre garde. – De yngre ønsker gjerne spiler eller beiset panel, men vi ser også at de gamle panelprofilene kommer tilbake. Tradisjon og gammel byggeskikk er viktig for mange, og derfor ser vi at mange av de gamle flotte panelene kommer tilbake – og det er litt gøy, sier Weum Knutsen.

Naturlig og miljøvennlig

Treverkets naturlige egenskaper gjør det til et miljøeffektivt valg. Et hus satt opp i treverk, vil for eksempel lagre C02 i hele husets levetid. Et innvendig panel skaper en naturlig atmosfære og uttrykk. – I Hasås er vi naturligvis opptatt av miljøeffektive løsninger. Vi har blant annet forpliktet til kun å bruke sertifiserte leverandører som henter tømmer i bærekraftige skogbruk. Det er viktig for oss, forteller markedssjefen.

I Into Design opplever de også at bærekraftige og naturlige løsninger er en del av en global trend. – Vi ser gjerne at globale fokusområder gjenspeiler seg i interiørtrendene. Miljø og bærekraft er et internasjonalt fokus, dette ser vi også i interiøret, forteller Weum Knudsen.

Vil du vite mer om de fire stjernestilene? La deg inspirere her.