Terrasse

En ny terrasse bringer med seg mye glede. Den er en verdifull utvidelse av hjemmet eller hytta. Terrassen skal romme alt du trenger for å slappe av og nyte utendørslivet. Den skal ha plass til alle, tåle vær og vind, og passe til din stil og dine behov. 

 

Gå for kvalitet og enkelt vedlikehold!

Uansett om du skal i gang med en stor terrasse foran huset, en platting til morgenkaffen eller en terrasse som klatrer i terrenget rundt hytta, er valg av materialer viktig! Du skal leve godt med valget ditt i mange år, både når det gjelder vedlikehold og utseende. Vi har flere terrassebord å velge blant, i tillegg til det du trenger av K-virke til rekkverk, trapper og utebygg. Våre terrassebord kommer i mange dimensjoner, og både ubehandlet og med ulike farger.

 

Gå til våre terrasseprodukter

 

 

Valg av materialer til terrassen

Når du skal velge materialer til terrassen er det lett å gå til de tradisjonelle grønnimpregnerte terrassebordene, men vi anbefaler deg å ta en titt på alternativene! Det kan være smart å se på mer vedlikeholdsvennlige materialer, for å spare deg for mye jobb! Det finnes materialer som krever minimalt med vedlikehold og som tåler det tøffe klimaet her i landet mye bedre. Velg terrassebord som gir deg muligheten til å uttrykke din personlige stil og skape en utendørs oase som passer perfekt til dine behov.

 

Trykkimpregnerte terrassebord i furu

Våre terrassebord er laget i furu. Furu er et mykt treslag som er enkelt å bearbeide, og som har naturlig motstandsdyktighet mot råte og insekter. Hos oss får du terrassebord i tradisjonell grønnimpregnert, men du vil få et mer eksklusivt og elegant uttrykk med rillet brun eller den lekre gråfargen Grafittgrå.

 

Vedlikehold

Trykkimpregnerte terrassebord gir terrassegulvet økt holdbarhet og levetid. Det er viktig å vedlikeholde terrassebordene jevnlig med terrasseolje eller terrassebeis for å sikre at de forblir i god stand.

 

Gå til produktside

 

 

Terrassebord i malmfuru

Terrassebord i malmfuru er blitt et populært alternativ til terrassen. Malmfuru har naturens egen impregnering, og er et meget godt alternativ til andre terrassebord. I kjernen er trecellene fylt med kvae og harpiks, som gjør at gulvet suger mindre vann. Det naturlige utseende du får med malmfuru passer fint på en uteplass. Malmfuru anbefales imidlertid ikke dersom produktet blir utsatt for jordkontakt, da vil det fort bli ødelagt av bakteriene i jorden. Terrassebord i malmfuru er også et godt alternativ for oss som vil ivareta miljøet, da dette ikke er behandlet på noen måte, kun fra naturenes side. Terrassebordene har en naturlig varm farge, og en vakker struktur som gir en elegant look på uteplassen din.

 

Gå til produktside

 

NYHET! Malmfuru med Sioo:x

SiOO:X er en behandling som forsterker, beskytter og gir treverket forlenget levetid. Teknologien imiterer naturens egen beskyttelsesteknikk, og forbedrer tresortens egenskaper og beskytter terrassen din. Behandlingen virker som et beskyttende skjold inne i treverket ved hjelp av regn, tørke og Co2. Over tid vil treverket utvikle en jevn grå og naturlig patina.

 

Vedlikehold

Malmfuru krever minimalt vedlikehold, men det er likevel viktig å behandle bordene regelmessig for å beskytte dem mot sollys og fuktighet. Med riktig vedlikehold vil terrassebord i malmfuru gi deg en lekker uteplass som vil vare i mange år fremover.

 

 

 

Montering

Å legge terrassebord trenger ikke være vanskelig. Er du litt nevenyttig og har en god porsjon pågangsmot, fikser du det! Men vær oppmerksom på at ulike typer terrassebord skal legges på ulike måter.

 

Du kan lese hvordan du legger ulike typer terrassebord her.

 

 

 

 

Vedlikehold av terrassen din

Å vedlikeholde terrassen er en viktig del av å holde uteplassen din pen. Med noen enkle grep kan du sørge for at terrassegulvet holder seg i god stand, og du har en vakker og funksjonell uteplass i mange år fremover.

 

  • Rengjør gulvet jevnlig, gjerne med en mild såpeoppløsning og en kost eller høytrykksspyler.
  • Behandle terrassebordene med en egnet olje eller lakk for å beskytte mot vær og fuktighet.
  • Husk å påføre produktet jevnt og grundig, og la det tørke godt. Hvis terrassebordene blir skadet eller slitt, kan du erstatte ødelagte bord og slipe bort skader, før du påfører ny behandling.

 

OBS!

Selv om en høytrykkspyler kan være et effektivt verktøy for rengjøring av uteplassen, kan den også skade treverket hvis den brukes feil. Hvis vannet er for varmt eller trykket for høyt kan det føre til at treet fliser seg eller sprekker, og at overflaten blir ru og ujevn. For å unngå skade på terrassegulvet, bør du sørge for å justere trykket og temperaturen på vannet til et passende nivå. Du bør også holde dysen på trygg avstand fra treverket, og unngå å bruke den på enkelte områder for lenge. Hvis du er usikker på hvordan du skal bruke høytrykkspyleren på riktig måte, er det lurt å søke råd fra fagfolk.

 

Uterommet

Med litt kreativitet og god planlegging kan du få et unikt og personlig uterom, som blir en verdifull utvidelse av hjemmet eller hytta. Det er mange kreative og morsomme ting du kan bygge til terrassen og uterommet for å gjøre det enda mer personlig og innbydende.

 

Hva med

  • Et overbygg til terrassen der du kan nyte sommerdagene i skyggen
  • Pergola for en deilig Middelhavs-vibe i hagen
  • En utendørs kjøkkenøy hvor du kan tilberede deilige måltider under åpen himmel.

 

 

Hvis du liker å lage ting selv, kan du også prøve deg på mindre prosjekter som å bygge en hagebenk eller et utebord av tre, eller du kan lage dine egne blomsterkasser. Mulighetene er mange, og det er kun fantasien som setter grenser. Utforsk dine kreative evner og skap det fantastiske uterommet du alltid har drømt om!

 

Les hvordan du kan bygge blomsterkasse her.