1. Ikke vær redd for å prøve nye ting
Du lærer mens du gjør! Det er bedre å kaste seg ut i det, enn å la være og det er ikke så farlig om du gjør feil. Alle erfaringene gjør deg litt klokere og flinkere. Dessuten, mestringsfølelsen i seg selv gir masse selvtillit!
2. Ha fokus på alt det som er enkelt
… og ikke på alt som er vanskelig. Tenk litt «lett» på det, og spør om hjelp der du synes det er vanskelig.
3. Ikke overlat alt praktisk til praktikerne du har rundt deg
Mange av oss har folk rundt oss som kan gjøre praktiske gjøremål litt bedre og raskere enn oss selv. Derfor unngår vi å gjøre det selv. Utfordringen kan likevel være at det aldri blir gjort, fordi engasjementet ligger hos deg og ikke den du ønsker skal utføre prosjektet. I stedet for å irritere deg over at ting ikke blir gjort, sett i gang på egenhånd og ta ansvaret. Det er ikke umulig at du da vil få litt hjelp på veien, selv uten å be om det!
Silje ønsket seg en mer praktisk løsning på terrassen, men skjønte at tiden ikke strakk til for snekkersamboeren, og tok saken i egne hender. Les mer om vinkelbenkprosjektet her.
4. Bruk nettet!
Søk både tips og inspirasjon på internett! Det er overraskende mange som er flinke til å dokumentere hver skrue og spiker. Har du spørsmål, er det utrolig mange svar å finne på nettet.
5. Bruk ekspertisen i byggevarehandelen
Synes du det er vanskelig å vite hvor mye du trenger av materiell, kan du få hjelp i byggevarehandelen. Sett opp noen mål på det du skal lage, så hjelper de deg med å finne riktig mengde.
6. Bruk restplanken!
Når du først har gjort et prosjekt, er det lett å få blod på tann og få litt byggedilla! Lag en liste over hva som trengs å fikses hjemme når du først er i gang. Et par trappetrinn, en sandkasse, blomsterkasse etc. Bruk rester av materialer og la kreativiteten blomstre.
7. La barna få leke seg
Det er utrolig hvor kreative barn blir når de får noen planker og spiker. La dem få snekre, så kanskje erfaringen de får, gjør at de kan bidra med større snekreprosjekter etter hvert som de blir eldre.