På tide med en hytte-oppgradering?

Høsten er hyttetid. Nå kommer den kalde, fine tida, og vi gleder oss til å tilbringe lune, gode og rolige dager på hytta. Turer i fjellet lokker på dagen, mens peiskos og kvalitetstid inne venter på kvelden. Her får du våre tips til hvordan du kan gjøre hytta ekstra hyggelig før høsten og vinteren setter inn.

Det finnes mange anledninger for å gjøre om litt på hytta. Kanskje har familien blitt utvidet? Kanskje ønsker man en annen romfordeling? Kanskje det hadde vært kjekt med en ny bod? Eller hva med en fondvegg som skaper kontrast og spenning? 

Foto: Lundgrens

Lettvegg / delevegg

Hvis du ønsker et nytt rom og har større rom du kan dele opp kan det å sette opp en lettvegg være svaret. De fleste kan klare å sette opp en slik delevegg på egenhånd, så lenge du har en plan og riktige verktøy for hånden. Du bør begynne med å tegne opp en skisse slik at du har klart for deg hvordan du ønsker det. Se skisse og fremgangsmåte hos trevirke.no. 

Foto: Lugn Hytter

Av materialer trenger du konstruksjonsvirke, også kjent som konstruksjonstre. Her har vi på Hasås flere ulike varianter, og vi håper du finner noe som passer til ditt prosjekt. 

Av verktøy trenger du hammer, stikksag, vinkel, kniv, skrutrekkere, meterstokk, fil, vater og drill med bor i ulike størrelser. Dessuten trenger du spiker, skruer og eventuelt plugger for innfesting av bindingsverket. 

 Når du skal kle veggen anbefaler vi Stjernepanel i enten Lun Lounge eller Nordisk Natur, alt ettersom hvilken stil du har på hytta.  

 Du kan også få listverk ferdig fra fabrikk i ønsket farge. 

Foto: Lundgrens

Usikker på hvilken Stjernestil som passer deg?

Se video med vår selger Anne Louise Tveitan som guider gjennom de ulike stilene: 

Fondvegg / kontrastvegg

Å lage en fondvegg er en enkel måte å skape et nytt og spennende uttrykk på hytta. Med en kontrastvegg kan veggen i seg selv bli et kunstverk og en levende del av hytta. 

Hva med å sette opp nytt stjernepanel hvor du velger en vegg i eksempelvis Stjernestilen Rått & Røft? Da får du en litt rocka kontrastvegg som samtidig kler de fleste hytter veldig bra. Du kan velge farge før produksjon og få panelet ferdig beiset eller malt fra fabrikk. Det sparer deg for mye jobb, og du kan montere ferdig fondvegg og nyte det nye uttrykket på 1-2-3. 

Foto: Lugn Hytter

Samtidig kan du nyte veggen med god samvittighet, ettersom alle våre paneler er PEFC-sertifisert, som betyr at alt vårt trevirke er fra skog som er bærekraftig forvaltet. 

Redskapsbod / utebod

Er det noe vi ikke kan få nok av, så er det boder og lagringsplass. Dette behovet er like stort på hytta som hjemme. Heldigvis er det relativt enkelt å bygge en ny redskapsbod hvor du får plass til alt fra kjelker og akebrett, sykler og slalåm-utstyr til snøfreser og spader. 

Vi i villa viser deg her hvordan du går frem for å bygge en veggbod, altså en bod som bruker en del av eksisterende bygningsmasse/hyttevegg som støtte. 

Det du trenger av trevirke/materiale er: 

Du trenger også vinkeljern hengsler, hasper, takstein og hagestein av betong. 

Det er litt jobb å sette opp og du må nok dedikere noen timer både til forarbeid og selve utførelsen, men selvgjort er velgjort, og får en god følelse det er å sette opp noe på egenhånd! 

Påbygg / Tilbygg

For en del kan det også være aktuelt med et tilbygg eller påbygg til hytta, kanskje på grunn av familieforøkelse, eller at man i større grad ønsker å ta med venner på hytta. I de fleste tilfeller vil et tilbygg eller et påbygg være søknadspliktig, og en større prosess enn de andre tiltakene i denne artikkelen. Det vil også være aktuelt å koble på en snekker/byggmester i denne prosessen. 

Ta kontakt for tips og inspirasjon

Hvis du ønsker inspirasjon og gode tips til stil, materialer og fremgangsmåte tar vi gjerne en prat med deg. Vi har alt du trenger av materialer, både inne og utvendig, for å få til den oppgraderingen du ønsker på hytta. 

Eventyrlig oppussing

Vi er stolt sponsor av Eventyrlig oppussing, og her kan du se noen fantastiske hytteprosjekter vi har bidratt til i tidligere sesonger. Sesong 7 av Eventyrlig oppussing vises for øvrig på skjermen fra 23. september, og vi er med som sponsor igjen.