Lise tryller søppel om til skatter

– sjekk hennes DIY-tips med gjenbruk i fokus

Allerede som liten var interiørarkitekt Lise Wolden opptatt av å redesigne møbler, pusse opp rommet og lage ting ut av det hun allerede hadde. Vi lot oss imponere over bidragene til @homemadebylise74 på vår instagram-konkurranse #hasåsDIY og har bedt henne å dele noen tips.

– Konkurransen til Hasås på Instagram var en fin måte for meg å vise frem mine prosjekter på. I tillegg var det jo en kjempefin premie. Jeg vant dessverre ikke, men fikk til gjengjeld litt fart på prosjektene mine igjen og fikk laget flere ting jeg er veldig fornøyd med.

 

Mange muligheter med gjenbruk i DIY-prosjekter

Lise skiller seg ut i flokken av DIY-ere ved å gjenbruke gamle ting og materialer, og det andre anser som søppel. Det oppfordrer hun andre til å gjøre også.

– Finn frem noen plankerester eller kartong og prøv deg frem. Kreativitet kan læres og jo mer man trigger og jobber med den, dess bedre vil den bli. Jo mer jeg holder på, jo flere idéer kommer jeg på. Det er jo et utømmelig univers av muligheter innenfor gjenbruk, smiler Lise.

 

Lises gjenbrukstips for DIY-prosjekter

1. Begynn med enkle ting

Senk ambisjonsnivået. Start med å lage en knagg eller en lysestake av emner du har liggende. De trenger ikke være pene i utgangspunktet, det har jeg flere eksempler på min Instagramkonto. Det er håp for selv de tristeste materialer.

Se hvordan en stygg kubbe kan bli til fine lysestaker ved enkle grep. Les hvordan du kan lage din egen lysestake her.

2. Det er lov å supplere gjenbruksmaterialer med noe nytt

For Lise er det absolutt ikke skam i å kjøpe seg noe nytt eller kjøpe fine kvalitetsmaterialer til oppussing. Men hun ønsker å oppfordre folk til å ta vare på restene, og å bruke kreativiteten sin på å trylle frem noe helt spesielt til hjemmet. En kombinasjon av brukt og nytt kan ofte fungere bra.

Her har Lise laget et stort veggbilde med trebiter. Lise lagde rammen selv, men her er det også lov å kjøpe en ferdig ramme som du fyller med dekorative trebiter. Se hvordan Lise gjorde det her.

3. Gjør det personlig

Det er noe deilig ved å komme hjem til folk der man virkelig kan se hvem som bor der, og som virkelig har greid å putte personligheten sin inn i boligen og gjort den til sin egen. Lag noe som speiler akkurat deg – da blir det også unikt.

Her har en pall og kleshengere blitt til en knagg. Se oppskrift på dette her.

4. Ha det moro underveis

Lise minner om at DIY-prosjekter skal være noe som gir deg energi – det skal være moro! Innimellom kan det bli mye med både vanlig jobb og masse side-prosjekter, i tillegg til at man både skal blogge om det og ta fine bilder til sosiale medier.

– En stund ble det for mye for meg å holde på med både blogging og Insta i tillegg til vanlig jobb, så jeg la bloggen litt på vent en stund, forklarer den kreative dama.

– ­Husk at det er viktigere at du koser deg med de kreative prosjektene dine enn at du får vist dem frem i sosiale medier, avslutter hun.

«Fra dør til bord». En slitt og ødelagt dør i en søppelhaug ble til dette koselige bordet. Du kan se hele prosessen her.