Lekker uteplass på lavt budsjett

Det landlige huset i Sandefjord hadde en stusselig uteplass da de daværende eierne flyttet inn for noen år siden. Med utgangspunkt i en litt skjev veranda, ble det med kreative løsninger, gjenbruk og mye egenarbeid skapt et flott uterom, uten at det kostet skjorta.

 

Detaljer: Blomsterkassen er bygget rundt en hvit, standard blomsterkasse i plast og hengt opp mellom to av stolpene i utestua. Blomsterkassen er malt i samme farge som stolpene, askesort, fra Jotun.

 

Glass og spiler sammen skaper et fint uttrykk ut mot den landlige utsikten. Kunstgressmatten myker opp der det allerede er mye treverk. Spiler er satt opp både horisontalt og vertikalt for å skape kontraster.

 

Spilevegg som luner og skjermer

I kombinasjon med utestuen ble det satt opp spilevegg – hovedsakelig for å skjerme mot støy og innsyn, samt for å lage en klatrevegg til klatreplanter. Det ble plantet hurtigvoksende planter som på et par måneder fylte hele veggen. Spilevegg lager du enkelt med lekter fra Hasås. Sett dem gjerne i kombinasjon av liggende og stående for å skape et levende uttrykk.

Det ble bygget spilevegg ut mot jordene for å ramme inn uteplassen. Ved å kombinere høy og lav vegg blir det ikke så massivt. Her er det i tillegg laget en enkel pergola slik at klatreplantene med tiden kan slynge seg over. Ekstra koselig er det å henge lyspærer her som slår seg på etter at solen har gått ned.

 

Før klatreplanten satt fart.

 

Skap uteplass i ulike nivåer

Ved å ha litt ulike nivåer ute og å dele opp i soner, kan man skape mer romfølelse. Det blir rett og slett også litt mer spennende på den måten. Her er impregnerte terrassebord lagt i to høyder. En bonus med ulike høyder er hvis du har gjester, da har du plutselig ekstra sitteplasser. Noen ekstra puter da, så fungerer det som en lang benk.

 

Uterom i nivåer: Skap liv og romfølelse ved å ha flere nivåer. Og får du mange gjester er det bare å slenge ut noen puter, så har du en ekstra sittebenk.

 

La deg inspirere til å lage dit eget, personlige uterom

Mye kan gjøres med enkle spiler og helt vanlig impregnert terrassebord. Finn din Hasåsforhandler her, de er flinke til å hjelpe deg med veiledning hos forhandleren også!

Før: Stort potensiale

 

Etter: En deilig uteplass for sommerdager og -kvelder