Lag julepynt fra skogen! Her er våre beste tips.

Som vi elsker julen, skogens høytid! En tid der naturens skatter får kaste glans over interiøret, og bidra til varm, lun og herlig julestemning. Enkel, vakker og dekorativ julepynt fra skogen er noe de fleste klarer å lage. Litt kreativitet og tid er alt som skal til. Skorter det litt på kreativiteten? Her får du våre tips!

1.Dekorativ julekvist

Finn en kvist i skogen, og heng den ned fra taket. Du kan enten la den være i sin opprinnelige farge, eller du kan spraye den med spraymaling, gjerne i hvitt, sølv eller gull. Smak og behag! Her kan du henge på det du måtte ønske å pynte med. Stjerner, julekuler, papirpynt, filthjerter etc. En lyslenke som henger på eller surres rundt, er prikken over i-en. PS! En julekvist er lekker i seg selv, også uten lys.

Eller du kan henge en enkel kvist på veggen, og pynte den med det du måtte ønske.

2.Lekkert veggjuletre

Vi digger dette kreative veggjuletreet! Finn kvister i skogen. Det ligger mange kvister rundt omkring på bakken, så ikke du trenger å kutte fra trærne. Bruk kvister i ulik størrelse for å lage treet ved hjelp av hyssing. Pynt det med alt du måtte ønske av kuler, søte figurer, elektriske telys etc. Drivved er også fint å bruke, denne varianten har barn og voksne laget sammen.

3.Minimalistisk julekvist

Lag hull i en halv vedkubbe og plasser en stor kvist oppi. Sett på lys, og vipps – en stilig og enkel julekvist.

4.Granbar i skinnet av levende lys

Granbar kan brukes på mange måter. Spesielt sammen med levende lys, kommer granbar virkelig til sin rett. Men vær obs på sikkerheten, og sørg for avstand mellom granbaret og lyset – slik at det ikke tar fyr. Det finnes mange måter å dekorere lysene på:

  • Bruk et fat, rundt eller avlangt, og lag en lekker adventsstake. Stikk granbarkvister inn i oasisblokker, som du vanner for at granbaren skal holde seg friskt. Lag groper til små lysbeholdere, som lysene settes oppi.
  • Bruk granbar, mose og kongler for enkel dekorering rundt en adventsstake.
  • Lag en borddekorasjon med granbar, kongler og lys.

 

5.Små julefigurer – til pynt her og der!

Hva er vel koseligere enn juleverksted med de små. Pynt kongler med nisseluer og skjerf, det klarer selv minstemann. I hobbybutikker får du det du trenger for å lage nisseluer og skjerf, i tillegg til masse inspirasjon for å lage andre typer konglefigurer.

6.Naturlig gaveinnpakning

Gleden ved å gi er ofte like stor som å få! Å kose seg med gaveinnpakningen er for mange en hyggelig del av juleforberedelsene. Bruk naturen til å pynte pakkene, som kongler, granbar og rognebær. Det gjør det ekstra hyggelig å få pakkene.

7. Som perler på en snor…

Så enkelt, og vakkert! Det er utrolig hva du kan lage ut av litt hyssing, klyper og vakre ting fra naturen. På en slik snor kan du henge opp hva som helst, og om du ønsker å gjøre det mer «julete» kan du gjerne kombinere med noen julekuler.

TIPS! Har du en knaggrekke hengende? Pynt på tilsvarende måte, med ting som henger ned fra knaggen i hyssing.

 

8.Lys i mose

Denne lille juledekorasjonen er bare så vakker! Lys med mose, fastbundet med hamp. Sett på et enkelt brett og dekorer med kongler og vakre julekuler. Kan være en vakker adventsstake eller bare en lysdekorasjon for sene julekvelder.

9.En stubbe kan brukes til så mangt!

Denne vakre dekorasjonen taler for seg selv! Har du hele vedkubber kan disse også kuttes til dekorative bordbeskyttere for glass.

10.Vakker og kreativt pinnelys

En nydelig borddekorasjon med mange vakre detaljer. Små kvister surret fast med hyssing rundt et glass, skaper en perfekt ramme for telyset.

11.Natur på/i glass..

Fyll en glasskrukke med kongler og for eksempel gullstjerner. Kvister, mose eller granbar er også lekkert på glass – kombinert med annen julepynt som for eksempel julekuler. Du kan også bruke vaser. Bruk det du har!

12. Lekre julekranser

Det er mange flotte kranser å kjøpe til jul, men du kan faktisk enkelt lage dem selv. En hjemmelaget krans står ikke tilbake for en kjøpt en! Du kan gjøre det enkelt og surre sammen greiner, granbar og pynte med kongler.

Eller du kan kjøpe en halmkrans (i hobbybutikker og hagesenter), hvor du bruker en ståltråd for å feste granbar, eller andre kvister og blader du finner, på kransen. Her kan du lime på noen julekuler eller stjerner om du ønsker å jule det litt opp.

Hjemmelaget julepynt, laget av store eller små, er vakkert – og unikt. Det finnes ingen som har makent. Ikke minst er det ekstra hyggelig å pynte med ting du har laget selv. Bare husk å være varsom når du plukker natur i skogen. Det er utrolig hva du kan lage av allerede dødt materiale.

Kjør juleverksted, og lykke til!

Tips på tampen! Trenger du mer inspirasjon, materiale til å lage julepynt av – eller bare ønsker å kjøpe ferdig vakker julepynt? Ta turen til Hageland Gjennestad, der finner du masse lekker julepynt. Og har du ikke funnet julestemningen enda, finner du den garantert her! PS! De har også en herlig café med deilig hjembakst om du trenger en liten pause og litt påfyll av godsaker.