Klassisk eleganse

Vakre detaljer, herskapelig, klassisk og elegant. I denne stilen finner du sveitservillaer, bygg i rokokkostilen og andre herskapelig bygninger. Dette er bygg med mye staffasje, detaljer og utskjæringer. Stilen er elegant, lun, vakker – og ekstravagant. Det er flere profiler som kan passe den klassiske og elegante stilen, vi har valgt ut våre fem favoritter.

Hva slags tresort bør du velge ?

I denne stilen brukes det hovedsakelig kledning i gran.

logo

Hva slags tresort bør du velge ?

I denne stilen brukes det hovedsakelig kledning i gran.

logo

Disse profilene passer stilen

175 - Sveitserkledning:

Uttrykk

Den eldre og klassiske sveitserstilen ble hovedsakelig bygget i perioden 1850 -1930. Sveitserhus er gjerne godt utsmykket, og kler derfor ekstra godt den profilerte Sveitserkledningen. Kledningen har en perle på hver side, og gir en vakker fasade med mye liv. Sveitserkledning brukes stående.

Passer til

Sveitserhus, men kan også brukes til andre klassiske bygninger. Store som små.

Bredde

145, 120 mm.

Gå til produktet

170 - Rustikk med rund kant

Uttrykk

Rustikk med rund kant er en smal og elegant kledning. Den gir en nett, rolig og klassisk fasade, og kan brukes både liggende og stående. Den kan fås med både ru og glatt forside.

Passer til

Alle typer klassiske bygg, men brukes ofte på litt mindre bygg.

Bredde

120 mm

Gå til produktet

185 - Barokk raft/ 180 - kledning

Uttrykk

Barokk kledning er inspirert av 1700-tallet barokkstil, og er en klassisk og profilert raftekledning. Den har et herskapelig og kraftig preg, men med rene linjer. Klendingen gir fasaden et massivt, flott og eksklusivt uttrykk. Bruks som overligger på stående rektangulær kledning. Barokk kledning brukes primært stående.

Passer til

Ofte brukt på større klassiske bygg, men kan brukes på alle typer klassiske hus.

Bredder

70,123,140 mm

Gå til produktet

140 - Dobbeltfals med staff

Uttrykk

Staff er en halvmånelignende form som gir et visuelt fint uttrykk. En tradisjonell kledning som med en enkel perle gir bygget et klassisk og elegant uttrykk. Dobbeltfals med staff kan minne litt om sveitser kledning, men er en roligere og mildere variant. Den har et mer moderne preg enn andre klassiske profiler. Dette er også en av de rimeligste klassiske profilene.

 

Dobbeltfals med staff er den eneste liggende kledningen i denne stilen.

 Passer til

Spesielt godt egnet for tradisjonelle 1,5-etasjes hus.

 Bredde

148

Gå til produktet

172 – Faspanel

Uttrykk

Faspanel er opprinnelig et interiørpanel som med ru forside også kan brukes som stående utvendig kledning. Dette er en eldre klassisk profil som har en renere flate enn de andre klassiske profilene. Den enkle v-fasen gir fasaden et rolig, slett og litt mer moderne uttrykk.

Passer til

Faspanel har et strammere uttrykk en de andre klassiske profilene. Den passer derfor alle klassiske bygg med et litt moderne uttrykk.

Bredde

120

Gå til produktet

Behandling

Hvitmalt gran er det mest vanlige, men det er flere farger som er lekre på denne type bygg. Ønsker du konkrete fargetips? Her får du Jotun sine favoritter til fargevalg for både kledning, staffasje, grunnmur og terrasse.

Les mer om behandling