Kjernekledning. Kun det beste. Fra innerst til ytterst.

Stjernepanel har vært en stor suksess, som vi har fått mange positive tilbakemeldinger på. Nå er tiden kommet for å gi vår kjernevirksomhet, kledning, litt fortjent oppmerksomhet. Vi lanserer derfor Kjernekledning – og her får du vite historien bak navnet og mer om konseptet.

Hvorfor Kjernekledning?

Det finnes mange type kledninger. Basert på ulike former for råstoff, produksjonsmetoder og overflatebehandlinger. I Hasås produserer vi all kledning selv. Det gjør at vi kan lage akkurat den kledningen vi ønsker å tilby våre kunder. Nemlig den aller beste. Fra innerst til ytterst.

Fra det innerste råstoffet..

Laget av kjerneved

Navnet vi har valgt på kledningen vår er basert på råstoffet den er laget av. Vi bruker kun treets kjerne, kjerneveden, i vår kledning. Eller treets indrefilet som vi også kaller det. Fordi det er den aller beste delen av treet:

  1. Kjerneveden er den innerste delen av stokken, der kvisten i stort sett er frisk.
  2. Treets midtre del. Slik unngår vi i størst mulig grad vridninger og feil i råstoffet, som ofte er å finne i rotstokken nærmere røttene.

Laget av trær med optimale vekstforhold

Hvilke vekstforhold treet har, påvirker i stor grad kledningens kvalitet. Vi henter all kledning av samme tresort fra tilnærmet samme geografiske område. All grankledning er for eksempel hentet fra skogsområder i Midt-Sverige, der granen har optimale vekstforhold. For at kledningen skal få den beste kvaliteten, bør grantrærne vokse i et moderat tempo. Da får treet optimal årringsbredde, som gir lang holdbarhet og gode lengder. Vokser treet for fort, blir det for store avstander mellom årringene. Det gjør at treverket råtner, og holdbarheten ikke blir like god.

Produsert for optimal holdbarhet

Vi har en stor produksjonsavdeling, der vi i hovedsak produserer kledning. Det gir oss full kontroll og sikrer at kledningen tilfredsstiller våre høye krav.

  • Bedre malingsheft. Alle våre profiler er mikrorillet og har avrundede kanter. Det gjør at malingen får bedre heft og holdbarhet. 
  • Effektiv byggeprosess. Kjernekledning er endepløyd, slik at den kan skjøtes fortløpende. Dette bidrar til raskere montering og mindre svinn.

Overflatebehandlet med Jotuns beste produkter

Kjernekledning er fabrikkmalt. Behandlet under optimale forhold – med Jotuns beste produkter. Ved fabrikkmalt kledning unngår du også at treverket blir nedbrutt før behandling. I tillegg unngår du krympestriper og omleggsråte. Dette gir de beste forutsetninger for malingens holdbarhet.

Les mer om overflatebehandling her.

VELG KLEDNING UT IFRA BYGGESTIL

Å velge den optimale kledningen er ikke nødvendigvis så enkelt. Du skal leve godt med kledningen din i mange år, både når det gjelder vedlikehold og utseende. Derfor bør valget være gjennomtenkt. Vi hjelper deg litt på vei! I vår tre utvalgte byggestiler anbefaler vi både egnede tresorter og profiler, og Jotun gir deg tips til gode fargevalg.

Moderne Minimalisme

Har du et funkishus, eller et hus med stramme linjer, slette flater og minimalistisk uttrykk? Da bør du ta en titt på disse profilene og fargene.

Klassisk Eleganse

Vakre detaljer, herskapelig, klassisk og elegant. Sveitservillaer, bygg i rokokkostilen eller andre herskapelige bygg – her får du profiler og farger som passer.

Norske Tradisjoner

Det finnes en rekke norske tradisjonsrike byggestiler. Sørlandshus, 70-/80-tallshus, 2- og 4-mannsboliger, rekkehus eller typiske ferdige byggefelthus. Skal du kle denne type bygg, bør du sjekke ut våre anbefalinger her.

 

Utvalget av profiler og farger er stort, og det kan være vanskelig å se for seg hvordan kledningen blir når den kommer opp på veggen.

Vi håper at våre anbefalinger kan hjelpe deg litt på vei!