Eventyrlig oppussing med Hasås

Foto: Ragnar Hartvig

Gjennom 2020-sesongen av Eventyrlig oppussing var vi med i til sammen fem episoder med ulike produkter. Her finner du en oversikt over hvilke produkter vi bidro med, samt i hvilken episode de ble benyttet.

Vi må innrømme at vi syns det er utrolig moro, og ikke minst blir vi sabla stolte, når vi ser gutta skape drømmer ved hjelp av produktene våre. De er jo så flinke!

Episode 1 – Fårnøtt

Her leverte vi Krokskog panel til dette fantastiske hytteprosjektet på øya Fårnøtt i Skjeberg. Deborah, Nils og resten av familien fikk servert en forvandling uten like når Eventyrlig oppussing forandret en malplassert fjellhytte til en maritim drøm ved sjøen.

Lekkert panel på veggen. Foto: Ragnar Hartvig

 

I episoden ble Krokskog panel prima furu brukt til panel i stuen for å skape en lun og deilig hyttestemning, og for å skape en ro i rommet hvor veggen gikk fra å ha tre åpninger til én dør. Spol til 11.30 for å se panelet bli kappet til og montert på veggen. Hør også Halvors reaksjon!

Panel monteres for en helt ny look. Skjermbilde: Eventyrlig oppussing sesong 6.

 

Episode 2 – Tannsjøen

Vi blir med til Tannsjøen i Nord-Odal, en kommune beliggende mellom Kongsvinger og Hamar. Forvandlingen består blant annet av å bygge eget kjøkken, samt forvandle ett soverom til to.

I episoden legges furugulv som nytt gulv i hytta. Gulvet gir en skikkelig god og ekte skogshytte-følelse og passer perfekt til den gamle tømmerhytta som pusses opp.

Fantastisk hytte-feeling med gulv fra Hasås. Foto: Ragnar Hartvig

 

Episode 3 – Stavern

Denne episoden tar oss med til kystperlen Stavern i Larvik. Uteområdet står i fokus i episoden, men vi leverer både gulv og panel i soverommet som du er nødt til å se hvordan Ole Rosén-Lystrup tryller om! Soverommet og senga blir en naturlig del av utemiljøet ved hjelp av en glassdør og en motorisert seng.

Som panel er glattpanel valgt. Panelet gjør at veggen fremstår nesten helt glatt, kun med en liten sprekk i skjøten. Lekkert for deg som ønsker en profil nesten uten synlige skjøter.

På gulvet ble det lagt furugulv av typen «Børstet brun». Furugulv gir en naturlig mykhet og varme som passer spesielt godt til lune rom.

 

Episode 5 – Andøya

Denne gangen går turen nordover, nærmere bestemt Fiskenes på nydelige Andøya. Vi leverer granpanel til badstuen, et ypperlig valg for en badstue uansett hvordan den er plassert. Valget til panel i badstuen falt derfor på 14×145 glattpanel gran, panel spesielt utviklet for badstuer. Snekker Gustav Brustad Nilsen forklarer i episoden hvorfor det er smart å bruke panel av gran, og ikke furu, i badstuer. Granpanel oppfører seg nemlig annerledes enn furu i varmen. Der det i furu kommer kvae ut av kvistene ved høye temperaturer, er det ikke et problem med gran, noe som gjør det både til et rimelig og bra valg.

Fra 12:19 i episoden kan du se hvordan Gustav Brustad Nilsen monterer panelet i badstuen.

Vi leverte også panel av typen 14×95 faspanel til oppussingsprosjektet. Denne typen panel er en klassiker, og montert på veggen danner det tradisjonsrike produktet en v-kløft mellom panelene.

Deilig med badstue når det er ruskevær ute. Alle foto: Ragnar Hartvig

 

Episode 10 – Tyin

Gutta tar turen til innsjøen Tyin i Jotunheimen, 1083 meter over havet, for å pusse opp den idylliske hytta til Jon og Benedicte.

Innvendig gjøres det store endringer, og vi har levert alt av nytt panel. Halvor beiser eller maler deretter panelet alt ettersom hvordan utseende i rommene skal være.

Panel som ble valgt var to ulike. Til bad og soverom ble det valgt 13×145 skygge panel. Dette panelet har en rett kant som skaper en skygge mellom panelene. Panelet er av nordisk tre som er bærekraftig utviklet. Vi anbefaler fabrikkmalt panel for å unngå krympestriper.

Til stuen ble Krogskog 14×170 valgt – panel med stor og kraftig perle. Hadde sin storhetstid på 80- og 90-tallet, primært på hytter, men er fortsatt en sikker vinner for deg som ønsker klassisk panel i ditt hus eller på hytta.

Panel sages og klargjøre i fabelaktig natur. Skjermbilde fra Eventyrlig oppussing sesong 6.

 

Vi hjelper deg med ditt prosjekt – stort eller lite

Det er som nevnt utrolig artig å se produktene våre bli vist frem på TV og jobbet med av dyktige fagfolk. Vi heier på alle typer oppussingsprosjekter uavhengig av om de er store eller små, på TV eller ikke.

Ønsker du hjelp med produkter du har sett på Eventyrlig oppussing eller har du andre spennende oppussingsprosjekter på gang?

Du kan finne forhandlere av Hasås-produkter her, slik at du kan få kledning, panel og andre produkter som passer ditt prosjekt og din stil.