Trespiler

Vi ser stadig flere spiler i offentlige bygg, men også i norske hjem. Spiler kan brukes på veggen, i taket eller trappa. Ikke bare gir det en lekker visuell effekt, men det har også en praktisk funksjon – bare se her!

Visuelt og vakkert

Spiler er lekkert i kombinasjon med andre materialer, og bryter med andre vegg- og takflater, som ofte er slette og hvite. Spilene gir rommet et særegent, stilrent og moderne uttrykk. Samtidig har spilene har en vakker naturlighet over seg. I spiler møter naturen det moderne!

Treverkets naturlige spill og struktur skaper en spennende overflate med mye liv. Valg av treslag og overflatebehandling avgjør hvor mye spill og struktur spilene får, og hvordan uttrykket blir. Vi leverer spiler i ulike treslag og med ulike overflatebehandling som lakk, hvittoning, beis og olje.

Hvordan bruke spiler?

Spiler kan du bruke på vegg (kalles spilepanel) eller tak, og gjerne på en mindre del. De kan settes opp for å understreke linjeeffekter eller brytninger, som vil gjøre rommene og romfølelsen mer interessant. For eksempel er det veldig lekkert med spiler i et skråtak, det gir rommet en variasjon og blir som en «tredje vegg» framfor et veldig stort tak. Taket blir en interessant del av rommet.

Spiler er også lekkert å bruke på trappen. De bidrar til å understreke trappens form, og gjør den mer som et vakkert møbel.

Spiler kan også tilbys med en svakt avrundet kant.

Støydemper

Spiler ser du ofte i bygninger med store åpne rom, eller steder hvor det er viktig med god akustikk – som konserthus eller store saler. Det er fordi spiler gir en god lyddemping, og en mindre etterklang.

Kan du sette opp spiler selv?

Du kan gjøre jobben selv, men dette er nøyaktighetsarbeid – og du må være veldig nøye med at det blir rett. Bruk en sort UV duk bak, eller bruk en finér som males sort.